Glasspinnar med yoghurt­glass och jordgubbs­sorbet

En härlig kombination av vaniljyoghurtglass och jordgubbssorbet i glasspinnar. Perfekt för sommardagar!Glasspinneformar finns att köpa i en mängd olika storlekar och utföranden. Vi har använt formar som rymmer ca 1 dl per glass. Bara hälften av den vispade äggvitan används i sorbeten då det är svårt att vispa en mindre mängd.

Antal: 6 glasspinnar portioner

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 1/2 burk (á 390 g) kondenserad mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 175 g jordgubbar
  • 3 msk vatten
  • 3 msk strösocker
  • 1 (från ett litet ägg) äggvita

Gör så:

  1. Rör ihop alla ingredienser till en slät kräm för yoghurtglassen
  2. Koka upp jordgubbar, socker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp. Ta av från värmen och låt svalna. Mixa i en matberedare eller med mixerstav för jordgubbssorbeten
  3. Vispa äggvitan fast i en ren skål. Vänd ner hälften i jordgubbspurén
  4. Skeda i lite av yoghurtglassen i glassformarna. Ställ in i frysen i ca 20 minuter eller tills krämen har fryst tillräckligt för att kunna tillsätta sorbeten utan att de blandas ihop
  5. Ta ut och tillsätt lite jordgubbssorbet. Ställ in i frysen igen
  6. Fortsätt att varva glass och sorbet på samma vis tills formarna är fyllda. Ställ in i frysen tills de är helt frysta
  7. När de ska ätas, lossa glassen genom att hastigt doppa formen i varmt vatten

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Godaste Cole Slaw!

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x