Godaste Cole Slaw!

Efter du har smakat denna cole slaw kommer du aldrig vilja äta någon annan. Hemligheten är att riva rå lök i dressingen.Foto Lisa Björner

Tid:
Antal: ca 1,2 liter portioner

Ingredienser:

  • 1 spetskål eller vitkål à ca 600 g
  • 100 g morötter
  • 3 msk vatten
  • 3 msk ättiksprit
  • ¾ dl strösocker
  • ¾ dl rapsolja
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 dl riven gul lök
  • ca ¾ tsk salt
  • ca 1 krm peppar

Gör så:

  1. Lag: Koka upp vatten, ättiksprit och socker i en kastrull. Låt svalna. Rör ihop lagen med olja, majonnäs och lök.
  2. Finhacka spetskålen och riv morötterna.
  3. Blanda med dressingen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå i kylskåpet i någon timme innan servering.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Jordgubb- och maräng­rutor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x