
Efter du har smakat denna cole slaw kommer du aldrig vilja äta någon annan. Hemligheten är att riva rå lök i dressingen.Foto Lisa Björner
Tid:
Antal: ca 1,2 liter portioner
Ingredienser:
- 1 spetskål eller vitkål à ca 600 g
- 100 g morötter
- 3 msk vatten
- 3 msk ättiksprit
- ¾ dl strösocker
- ¾ dl rapsolja
- 2 dl majonnäs
- 1/2 dl riven gul lök
- ca ¾ tsk salt
- ca 1 krm peppar
Gör så:
- Lag: Koka upp vatten, ättiksprit och socker i en kastrull. Låt svalna. Rör ihop lagen med olja, majonnäs och lök.
- Finhacka spetskålen och riv morötterna.
- Blanda med dressingen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå i kylskåpet i någon timme innan servering.


