
Idag bjuder vi på ett recept ur vår bok Till bords med systrarna Eisenman. Det är en riktig härlig sommarrätt – pankopanerad torsk med dillpotatissallad och senapsdressing.
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 500-600 g torsk
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 3 dl pankoströbröd
- 3 msk smör
- ca 3 msk olivolja
- ca 400 g grön sparris
- ca 200 g blandad sallad
- ca 600 g färsk potatis
- 1/2 dl dill
- 3 msk kapris
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 1/2 dl kallpressad rapsolja
- 1 dl riven västerbottenost
- salt och peppar
- 1 äggula
- 1 ½ msk stark grovkornig senap
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- 1 ½ dl rapsolja
- salt och peppar
Gör så:
- Skala och koka potatisen till potatissalladen i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Häll av vatten och låt svalna något. Skär i mindre bitar. Rör ihop dill och kapris med vinäger och olja. Rör ner osten. Blanda med potatisen och smaka av med salt och peppar
- Vispa ihop äggula, senap, vinäger och vitlök till dressingen. Vispa ner rapsolja i en tunn stråle till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar
- Skär sparrisen i bitar och grilla i en grill- och stekpanna i några minuter
- Skär torsken i mindre bitar. Blanda salt, peppar och mjöl i en skål. Knäck äggen i en annan skål och vispa ihop dem lätt. Häll upp pankoströbrödet i en tredje skål. Börja med att doppa torskbitarna först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd
- Stek fiskbitarna gyllenbruna runtom i smör och olja
- Lägg upp blandade salladsblad på tallrikar eller ett stort fat. Varva sedan potatissallad, torsk och sparris. Ringla över senapsdressingen eller servera den vid sidan om
- Välj gärna ett aromatiskt vitt vin som inte är alltför torrt. En pinot gris från Alsace skulle passa bra och är kraftig nog att klara matchen mot västerbottensosten i potatissalladen


