Rabarber­sill med vanilj

En läcker och fräsch sillrätt med rabarber och vanilj. Perfekt till midsommar!Foto Lisa Björner

Antal: 0.5 l burk portioner

Ingredienser:

  • 1 förpackning á 420 g inläggningssill
  • ½ dl ättiksprit
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vatten
  • 3 hela kryddnejlikor
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1/2 vaniljstång
  • 1-2 stjälkar, skurna i bitar rabarber

Gör så:

  1. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar. Lägg i en glasburk med lock.
  2. Blanda ättiksprit, socker, vatten, nejlikor, vitpepparkorn och lagerblad i en kastrull.
  3. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även i stången
  4. Koka upp lagen, ta av från värmen och lägg i rabarbern. Låt lagen sedan kallna och slå den över sillen
  5. Sätt på locket på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Labneh med matjes­sill, brynt smör, ägg och kavrings­chips

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x