
Denna sallad, som en väninna serverade mig, är så löjligt enkel – men genialisk i all sin enkelhet. Jag har aldrig varit så förtjust i sallader men denna krispiga fräscha sallad med sältan från fetan tillsammans med syran från citronen serverar jag i princip till alla rätter jag lagar. Man kan självfallet tillsätta mera grönsaker och ibland blandar jag ner lite rucola för att tillföra lite beska. För det mesta blandar jag bara i lite feta för sältans skull – men vill man åt fetans karaktäriska smak kan man tillsätta lite mera. Trickset är att massera in fetan i salladen och använda en riktigt god olivolja.
Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 350 g isbergssallad
- 75 – 150 g fetaost
- ca 1 msk olivolja av god kvalité
- rivet skal från 1/2 citron
- en skvätt färskpressad citronsaft
- en nypa citronpeppar
Gör så:
- Hacka isbergsalladen.
- Smula ner fetaosten och massera in den i salladen.
- Blanda i olivolja, citronskal- och saft samt citronpeppar.


