Isbergs­sallad med feta och citron

Denna sallad, som en väninna serverade mig, är så löjligt enkel – men genialisk i all sin enkelhet. Jag har aldrig varit så förtjust i sallader men denna krispiga fräscha sallad med sältan från fetan tillsammans med syran från citronen serverar jag i princip till alla rätter jag lagar. Man kan självfallet tillsätta mera grönsaker och ibland blandar jag ner lite rucola för att tillföra lite beska. För det mesta blandar jag bara i lite feta för sältans skull – men vill man åt fetans karaktäriska smak kan man tillsätta lite mera. Trickset är att massera in fetan i salladen och använda en riktigt god olivolja.

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 350 g isbergssallad
  • 75 – 150 g fetaost
  • ca 1 msk olivolja av god kvalité
  • rivet skal från 1/2 citron
  • en skvätt färskpressad citronsaft
  • en nypa citronpeppar

Gör så:

  1. Hacka isbergsalladen.
  2. Smula ner fetaosten och massera in den i salladen.
  3. Blanda i olivolja, citronskal- och saft samt citronpeppar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Äggröra med löktrav

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x