Torskrygg med grillad sparris och hollandaise­sås

I detta recept rimmar vi först torskryggen för att sedan ånga den. Den blir då mjäll och riktigt fin i smaken.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 600 g torskrygg
  • 30 g per liter vatten salt
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • ca 20 grön sparris
  • Körvel eller annat kryddgrönt till garnering
  • 250 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 msk vatten
  • 2–3 tsk pressad citron
  • En nypa cayennepeppar
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Rivet citronskal

Gör så:

  1. Rimma torsken genom att koka upp vatten, salt, vitpepparkorn och lagerblad. Låt svalna och lägg torsken i lagen. Låt den rimmas i kylen i cirka 30 minuter.
  2. Förbered hollandaisesåsen genom att smälta smöret i en kastrull på låg värme
  3. Vispa samman äggulor och vatten i en skål över ett hett vattenbad tills smeten tjocknar. Ta bort från vattenbadet och vispa ner det smälta smöret i en tunn stråle
  4. Smaka av med citronsaft, cayennepeppar, salt och peppar. Håll såsen ljummen med ett lock på kastrullen.
  5. Ånga torsken genom att placera den i en ånginsats i en kastrull med kokande vatten. Ånga tills innertemperaturen är 52 grader, vilket tar cirka 5-8 minuter beroende på tjockleken på fisken.
  6. Grilla sparrisen genom att pensla den med olja, salta och peppra. Grilla i en grillpanna i några minuter tills den har lite tuggmotstånd
  7. Servera torskryggen tillsammans med grillad sparris och ringla över hollandaisesås. Garnera med citronskal och körvel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

“No bake” rabarber cheesecake

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x