Sparris och edamamebönor med pocherat ägg

Vardagsmorgnar blir det knappt någon frukost för mig. En kopp kaffe är det jag hinner och orkar slänga i mig. Men på helgerna älskar jag långa frukostar. Barnen får alltid amerikanska pannkakor – vilket jag också gärna tar (dränkt i lönnsirap och smör…). Nu när sparrisen har börjat att komma så lyxar jag dock gärna till det med sparris med edamamebönor och pocherat ägg.

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 250 g sparris
  • 250 edamamebönor
  • 4 ägg
  • en skvätt ättika
  • salt och peppar
  • krasse till garnering

Gör så:

  1. Förväll sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter tills den är mjuk – men fortfarande har lite tuggmotstånd.
  2. Värm edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Koka upp vatten med en skvätt ättika. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Pochera ett ägg i taget. Ägget är klar när vitan är fast – men gulan är fortfarande lös.
  4. Fördela sparris och edamamebönor på fyra tallrikar. Toppa med ett pocherat ägg. Strö över krasse, salt och peppar. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Sparris- och Västerbottensost­paj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x