Vitbönsröra med löktrav och pitachips

Ute i naturen växer nu löktrav för fullt. Den är en av våra vanligaste ogräs och känns igen vid att den doftar lök. I matlagning är den ett bra alternativ till vitlök men förlorar sin smak vid upphettning och torkning – så använd den gärna färsk i t ex kryddsmör, vinaigrette, sallader – eller denna goda röra med vita bönor.Foto Lisa Björner

Tid:
Antal: portioner

Ingredienser:

  • 1 förp vita bönor – kokta (380 g)
  • 1 dl löktravsblad- packade
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk pressad citron
  • 0,5 tsk salt
  • 2 pitabröd
  • 3 msk olivolja
  • olivolja
  • löktravsblommor

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla pitabröden med olja. Skär dem i trekanter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta bröden mitt i ugnen i ca 10 min.
  2. Häll av spadet från bönorna. Skölj löktraven. Skala vitlöken. Mixa bönorna med löktrav, vitlök, olja och citron till en slät röra. Krydda med salt.
  3. Lägg röran på ett fat. Ringla över olja och garnera med löktravsblommor. Servera röran med pitachipsen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Fisktacos med kiwi-och avokakdosalsa s samt koriandermajo

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x