
Det är viktigt att använda en termometer när du tillagar lamm så att den blir perfekt rosa!Foto Helen Pe
Tid:
Antal: ca 10 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 lammstek med ben, ca 2 kg
- 4 – 5 vitlöksklyftor
- 3 msk hackad färsk rosmarin
- 2 – 3 msk olivolja
- 1 citron, finrivet skal
- Flingssalt och peppar
Gör så:
- Ställ fram lammsteken ca 1 timme före den ska tillagas för att bli rumstempererad.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och finhacka vitlök. Blanda vitlök med rosmarin, olivolja och citronskal. Gnid in lammsteken med oljan och salta och peppra.
- Ställ in en ugnsplåt med galler i nedre delen av ugnen. Lägg lammsteken direkt på gallret och stek i 20 minuter. Sänk ugnens temperatur till 125 grader och fortsätt stek lammet tills innertemperaturen är 62 – 65 grader. Det tar mellan 1 – 1 ½ timme.
- Låt vila i ca 10 minuter och skär sedan i skivor.


