Halloumi-våfflor med crème fraîche, löjrom och kanderade citronskal

Dessa halloumivåfflor är en spännande och god variant på våfflor där våffel”smeten” består endast av ost och potatismjöl. Själva våfflorna doppar man i crème fraîche toppad med löjrom, rödlök, gräslök och kanderade citronskal. Perfekta tilltugget!Foto Helen Pe

Antal: 4 portioner (16 bitar) portioner

Ingredienser:

  • 400 g halloumi
  • 1 msk potatismjöl
  • smör till pensling
  • 3 dl crème fraîche
  • 80 g löjrom eller stenbitsrom
  • 1/2 dl rödlök
  • 2 msk gräslök
  • 1 citron
  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker

Gör så:

  1. Skölj citronen. Skär av skalet i långa tunna remsor med vass kniv. Undvik att få med den vita beska delen
  2. Skär sedan remsorna i smala strimlor. Häll rikligt med vatten i en kastrull. Lägg ner skalen och koka upp. Låt koka i 5 minuter
  3. Sila bort vattnet. Koka vatten och socker över låg värme till en lag
  4. Tillsätt skalen och låt sjuda i 5 – 10 minuter eller tills lagen tjockna
  5. Ta kastrullen från värmen och låt lagen svalna
  6. Lägg crème fraîche i en skål och toppa med löjrom, rödlök, gräslök och de kanderade citronskalen
  7. Blanda halloumi och potatismjöl
  8. Värm ett våffeljärn och pensla med smör
  9. Fördela halloumin i våffeljärnet – se till att sprids ut jämt i hela. Grädda tills de är gyllene. Skär halloumi-våfflorna i mindre bitar. Servera direkt

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Cannellinibönor och prosciuttochips med vitlöksbröd & parmesanbuljong

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x