Potatis- och ostfyllt bröd

Dessa goda ost- och potatisfylla bröd ska gräddas i en stekpanna – gärna över öppen eld!Foto Lisa Björner

Tid:
Antal: ca 12 bitar portioner

Ingredienser:

  • ca 180 g (3 dl) vetemjöl special
  • 1 dl mjölk
  • 25 g smör, smält
  • en nypa salt
  • 2 potatis (ca 180 g)
  • 3 msk majonnäs
  • 1 krm salt
  • 200 g riven mozzarella
  • Smör till stekning

Gör så:

  1. Fyllning: Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa ihop med majonnäsen. Smaka av med salt.
  2. Deg: Blanda mjöl, mjölk, smör och salt till en smidig deg. Rulla till en boll och plasta in. Lägg i frysen i 15 minuter.
  3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rundel, ca 25 cm. Fördela osten och potatisen på degen, men lämna en ca 5 cm kant. Dra upp kanten på rundlarna och nyp ihop i mitten så att degen omsluter fyllningen. Kavla sedan försiktigt ut de fyllda degarna till ca 20 cm rundlar.
  4. Stek i smör i en stekpanna över en glöd eller på spisen, ca 7 minuter på varje sida eller tills gyllene. Skär i trekanter och servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Amishkakor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x