
Vi älskar att laga mat utomhus på vintern. Därför har denna äppelpaj med smuldeg och pekannötter tillagade i foliepaket över öppen eld alltid varit en favorit.Foto Helen Pe
Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 dl havregryn
- ¾ dl strösocker
- 2 msk lönnsirap
- 1 tsk malen kanel
- 1 dl pekannötter
- en nypa salt
- 2 äpplen
- ca 4 smorda ark aluminiumfolie
- ev till garnering malen kanel
- vispad grädde eller vaniljsås till servering
Gör så:
- Rör ihop smör, havregryn, socker, lönnsirap, kanel, pekannötter och salt till en smuldeg.
- Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg äpplebitarna på de smorda aluminiumfolie-arken.
- Fördela smuldegen på äpplena. Vik upp sidorna och förslut knytena upptill.
- Grilla över indirekt värme (dvs inte direkt över den heta glöden) i ca 20 minuter. Tiden beror på värmen på glöden.
- Servera med vaniljsås eller vispad grädde.


