
Enkelt och gott blir det när man gräddar bullar i en stekpanna över öppen eld. Här använder vi färdig pizzadeg för att göra det riktigt lätt. Bullarna kan förberedas hemma för att sedan gräddas på plats.Foto Helen Pe
Antal: ca 12 stycken portioner
Ingredienser:
- 1 rulle á 400 g färdig rektangulär pizzadeg
- 100 g smör
- 1/2 dl strösocker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk Maizena majsstärkelse
- 25 g smör till stekning
- ev 3 msk pärlsocker till garnering
Gör så:
- Rör ihop smör, socker, kanel, kardemumma, vaniljsocker och Maizena.
- Rulla ut pizzadegen och bred fyllningen jämt på degen.
- Rulla ihop degen från långsidan and skär i ca 12 skivor.
- Smält smöret i en gjutjärnspanna (eller annan frilufts-stekpanna) och stek bullarna i några minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna och genomgräddade. Tänk på att ha en lagom het glöd så att inte bullarna bränns.
- Strö över lite pärlsocker, om så önskas, när du har vänt på bullarna.


