Stekta kardemumma­bullar

Enkelt och gott blir det när man gräddar bullar i en stekpanna över öppen eld. Här använder vi färdig pizzadeg för att göra det riktigt lätt. Bullarna kan förberedas hemma för att sedan gräddas på plats.Foto Helen Pe

Antal: ca 12 stycken portioner

Ingredienser:

  • 1 rulle á 400 g färdig rektangulär pizzadeg
  • 100 g smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk Maizena majsstärkelse
  • 25 g smör till stekning
  • ev 3 msk pärlsocker till garnering

Gör så:

  1. Rör ihop smör, socker, kanel, kardemumma, vaniljsocker och Maizena.
  2. Rulla ut pizzadegen och bred fyllningen jämt på degen.
  3. Rulla ihop degen från långsidan and skär i ca 12 skivor.
  4. Smält smöret i en gjutjärnspanna (eller annan frilufts-stekpanna) och stek bullarna i några minuter på varje sida tills de blir gyllenbruna och genomgräddade. Tänk på att ha en lagom het glöd så att inte bullarna bränns.
  5. Strö över lite pärlsocker, om så önskas, när du har vänt på bullarna.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Renskavs­gryta med skogs­champinjoner och lingon

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x