
En enkel och snabb thailändsk rödcurrygryta med blomkål, potatis och jordnötter. Kan varieras efter smak och serveras med jasminsris.
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- ca 250 g potatis
- 1 liten huvud á ca 450 g blomkål
- 1/2 röd paprika
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja eller jordnötsolja
- ca 2 msk rödcurry
- 2 tsk ingefära
- 2 burkar á 400 ml kokosmjölk
- 2 dl grönsaksbuljong
- 2 msk jordnötssmör
- 1 msk farinsocker
- 2 msk fisksås
- ca 40 g spenat
- ca 1 msk pressad lime
- hackade färsk koriander, hackade salta jordnötter och limeklyftor till garnering
Gör så:
- Skala och skär potatisen mindre bitar. Bryt blomkålen i små buketter. Skär paprika i strimlor.
- Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i 5-10 minuter i en kastrull.
- Tillsätt vitlök, rödcurry och ingefära och fortsätt fräs i några minuter till. Tillsätt kokosmjölk, buljong, potatis, blomkål, paprika, jordnötssmör, socker och fisksås. Koka upp och låt sjuda till potatisen är klar.
- Rör i spenaten. Smaka av med lime, eventuellt med röd curry för mer hetta, salt och peppar.
- Garnera med färsk koriander, hackade jordnötter och limeklyftor att pressa över. Servera med jasminsris.


