
En klassisk piccata paneras i endast mjöl – vi har dock lagt till riven parmesan. Grana Padano går lika bra och är lite billigare. Vi har också lagt till vitlökssauterad spenat som inte tillhör orginalreceptet.Foto: Lisa Björner
Tid: Tid: 30 minuter
Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 3 kycklingfiléer
- 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl finriven Grana Padano eller parmesan
- ½ tsk salt
- 2 msk smör
- 1 msk olivolja
- ½ dl torrt vitt vin
- 1 ½ dl hönsbuljong
- 2 msk färskpressad citron
- 1 tsk maizena
- 1 msk vatten
- ¾ tsk salt
- 200 g babyspenat
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 1-2 msk olivolja
- ca ½ dl små kapris
- ca ½ dl hackad bladpersilja
- citronskivor
- riven Grana Padano eller parmesan
Gör så:
- Skär varje kycklingfilé i två tunna skivor på längden.
- Blanda mjöl, parmesan och salt. Panera kycklingen i mjölblandningen.
- Smält smör med olja i en stekpanna. Stek kycklingen på båda sidor till gyllene och genomstekta. Lägg kycklingen på en tallrik och täck med folie.
- Häll vin, hönsbuljong och citron i stekpannan. Blanda maizena med vatten och vispa ner i stekpannan. Låt sjuda några minuter under omrörning tills såsen tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
- Sauterad spenat: Stek vitlöken i olja några minuter på låg värme i en separat stekpanna. Tillsätt spenaten och fräs tills spenaten sjunker ihop. (Eventuellt får detta göras i två omgångar om du inte får plats med all spenat i stekpannan på samma gång).
- Lägg ner spenaten i stekpannan med såsen. Fördela kycklingen på spenaten. Garnera med citronskivor. Strö över kapris, persilja och extra ost.
- Tips! Känner du att du vill gärna ha någon kolhydrat till så passar t ex potatisklyftor, ris eller pasta.


