
Denna dekadenta och ljuvliga cheesecake är godast när den har fått stå till sig i kylskåpet och blivit riktigt kall. Tänk på att den ska gräddas upp till 3 ½ timme och sedan vila i kylskåpet i minst 6 timmar, men helst över natten. Det är just detta som gör den så krämig och len.
Tid:
Antal: 10 – 12 bitar portioner
Ingredienser:
- 28 Oreo-kakor (2 paket)
- 4 msk (60 g) smör, smält
- Fyllning
- 200 g mörk choklad
- 800 g Philadelphia cream cheese, rumsvarm
- 2 dl strösocker
- 1 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl gräddfil
- 1/2 tsk salt
- 4 ägg
- Kakao till garnering
Gör så:
- Sätt ugnen på 100 grader.
- Oreo-pajskal: Mixa kakorna i en matberedare till smulor. Blanda med smör. Tryck ut smulorna i botten på en springform (23 – 24 cm) och tryck upp degen lite upp på kanten. Ställ in i kylskåpet.
- Fyllning: Hacka chokladen och smält över ett kokande vattenbad. Ställ åt sidan.
- Vispa Philadelphia-osten krämig. Vispa ner socker, kakao, vaniljpulver, gräddfil, salt och den smälta chokladen. Vispa inte för mycket då man vill undvika att få in för mycket luft i smeten. Rör i äggen, ett i taget, precis så att de blandas in i smeten.
- Häll fyllningen i formen. Grädda mitt i ugnen i 3 – 3 1/2 timmar, eller tills innertemperaturen är 73 grader.
- Ta ut kakan ur ugnen och låt svalna. Efter 5 minuter, dra med en vass kniv runt kanten på formen. När kakan har svalnat helt, täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst 6 timmar, helst över natten. Sikta över kakao.


