
Snabbt och enkelt att göra i ordning – och minimalt med disk.Foto Lisa Björner
Ingredienser:
- 8 kycklinglårfilé
- 200 g ciabatta
- 1/2 vitlökshuvud
- 250 g körsbärstomater
- 2 dl svarta oliver
- 1 burk kronärtskockhjärtan
- 1/2 – 3/4 dl olivolja
- 1 krm chiliflakes
- 1 krm + 1 tsk salt
- 1 tsk flingsalt
- Några nypor nymalen svartpeppar
- 2 mozzarella
- till garnering färsk basilika
Gör så:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Pensla kycklinglårfiléerna med lite olja runtom. Salta med 1 krm salt. Bryt sönder brödet i mindre bitar. Dela vitlökshuvudet i klyftor – men behåll skalet på klyftorna. Skär kronärtskockhjärtan i klyftor om de är hela.
- Sprid ut kyckling, bröd, vitlök, tomater, oliver och kronärtskockshjärtan i en ugnsform eller långpanna. Ringla över olivolja. Strö över chiliflakes, flingsalt och svartpeppar. Ställ in plåten mitt i ugnen och ugnsbaka i ca 30 minuter.
- Höj värmen till 225 grader. Riv mozzarellan och strö över. Ugnsbaka i ca 5 minuter till eller tills osten är smält. Håll koll så att den inte bränns. Strö över basilika och servera direkt.


