Allt på en plåt med kyckling, ciabatta, kronärtskockshjärtan, mozzarella och tomater

Snabbt och enkelt att göra i ordning – och minimalt med disk.Foto Lisa Björner

Ingredienser:

  • 8 kycklinglårfilé
  • 200 g ciabatta
  • 1/2 vitlökshuvud
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 burk kronärtskockhjärtan
  • 1/2 – 3/4 dl olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm + 1 tsk salt
  • 1 tsk flingsalt
  • Några nypor nymalen svartpeppar
  • 2 mozzarella
  • till garnering färsk basilika

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Pensla kycklinglårfiléerna med lite olja runtom. Salta med 1 krm salt. Bryt sönder brödet i mindre bitar. Dela vitlökshuvudet i klyftor – men behåll skalet på klyftorna. Skär kronärtskockhjärtan i klyftor om de är hela.
  3. Sprid ut kyckling, bröd, vitlök, tomater, oliver och kronärtskockshjärtan i en ugnsform eller långpanna. Ringla över olivolja. Strö över chiliflakes, flingsalt och svartpeppar. Ställ in plåten mitt i ugnen och ugnsbaka i ca 30 minuter.
  4. Höj värmen till 225 grader. Riv mozzarellan och strö över. Ugnsbaka i ca 5 minuter till eller tills osten är smält. Håll koll så att den inte bränns. Strö över basilika och servera direkt.
0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Muffins med smuldegs­crumble

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x