Kardemumma­yoghurt med frukt

En härlig frukost med kardemummayoghurt toppad med apelsin, grapefrukt, fikon, granatäpple och fruktsirap.

Antal: ca 2 portioner portioner

Ingredienser:

  • 2 ½ dl ryska yoghurt
  • ¼ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 apelsin
  • ½ grapefrukt
  • ½ pink grapefrukt
  • 1 fikon
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1/2 dl strösocker

Gör så:

  1. Blanda yoghurt med vaniljsocker och kardemumma.
  2. Skala citrusfrukterna och skär ut filéer av fruktköttet och lägg åt sidan. Pressa saften ur det som är kvar av frukten – så att du får ca 1 dl.
  3. Ta ½ dl av granatäpplekärnorna och pressa ut saften genom en nätsil.
  4. Koka upp citrus- och granatäpplesaften i en kastrull med sockret. Låt sjuda tills den tjocknar något och får sirapskonsistens. Låt svalna.
  5. Skär ett kryss i fikonet utan att skära igenom helt. Vik ut klyftorna.
  6. Lägg upp yoghurten på ett fat. Toppa med citrus, fikon, granatäppelkärnor och ringla över fruktsirapen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Moules marinières med körsbärs­tomater och basilika

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x