
En härlig frukost med kardemummayoghurt toppad med apelsin, grapefrukt, fikon, granatäpple och fruktsirap.
Antal: ca 2 portioner portioner
Ingredienser:
- 2 ½ dl ryska yoghurt
- ¼ tsk vaniljsocker
- ½ tsk kardemumma
- 1 apelsin
- ½ grapefrukt
- ½ pink grapefrukt
- 1 fikon
- 1 dl granatäpplekärnor
- 1/2 dl strösocker
Gör så:
- Blanda yoghurt med vaniljsocker och kardemumma.
- Skala citrusfrukterna och skär ut filéer av fruktköttet och lägg åt sidan. Pressa saften ur det som är kvar av frukten – så att du får ca 1 dl.
- Ta ½ dl av granatäpplekärnorna och pressa ut saften genom en nätsil.
- Koka upp citrus- och granatäpplesaften i en kastrull med sockret. Låt sjuda tills den tjocknar något och får sirapskonsistens. Låt svalna.
- Skär ett kryss i fikonet utan att skära igenom helt. Vik ut klyftorna.
- Lägg upp yoghurten på ett fat. Toppa med citrus, fikon, granatäppelkärnor och ringla över fruktsirapen.


