Moules marinières med körsbärs­tomater och basilika

Musslor är inte bara goda – de är också billiga och klimatsmarta! Dessutom finns det en bred variation av sätt att smaksätta dem. Här gör vi en klassisk moules marinières fast med italienska smaker i form av tomater och basilika.Foto Helen Pe

Antal: 2 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 1 kilo blåmusslor
  • 250 g, blandade färger körsbärstomater
  • 2 schalottenlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk fiskfond
  • ¼ tsk salt
  • 1 nypa nymalen svartpeppar
  • 1/2 dl hackad basilika

Gör så:

  1. Rensa och borsta musslorna under rinnande kallt vatten. Kasta de som är skadade och de som inte sluter sig. Halvera körsbärstomaterna.
  2. Fräs schalottenlök och vitlök på svag värme i olivolja i några minuter utan att de tar färg. Tillsätt körsbärstomaterna och fräs i någon minut.
  3. Lägg i musslor och tillsätt vin, vatten, fond, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt koka i 3 – 5 minuter. Rör om då och då. Kasta de musslorna som inte öppnar sig.
  4. Strö över basilika och servera direkt med några skivor baguette för att doppa i spadet.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kardemummabullar med chokladfyllning

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x