Kikärtsgryta med risoni och ugnsrostade tomater

Till dagens vegetariska recept blev vi inspirerade av den italienska pasta- och kikärtssoppan ”pasta e ceci”. Däremot tillagade vi den mer som en mustig gryta och oj – så himla god den blev. Tillsammans med nybakat bröd blir den en riktig härlig ”comfort food” måltid, som är dessutom superenkel att laga

Antal: 2-3 portioner

Ingredienser:

  • 6 plommontomater
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten gul lök
  • 1 morot
  • 1 blekselleristjälk
  • 1 dl risoni
  • 400 g kokta kikärtor
  • ca 6-7 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 1/2 tsk finhackad rosmarin
  • salt och peppar
  • 2-3 msk hackad persilja till garnering

Gör så:

  1. Värm ugnen till 125 grader. Halvera plommontomaterna och lägg på en bakplåt. Ringla över 1-2 msk olivolja. Ugnsbaka i ca 1 timme. Låt svalna något och dra försiktigt av skalet på tomaterna.
  2. Skala och finhacka vitlök, lök och morot. Finhacka selleri. Stek på låg värme i ca 2 msk olivolja i ca 20 minuter.
  3. Tillsätt risoni, kikärtor, buljong och rosmarin. Låt koka upp och sedan sjuda i ca 10 minuter eller tills pastan är al dente.
  4. Rör ner tomaterna och smaka av med salt och peppar. Garnera med hackad persilja.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Citruscarpaccio och färskostkräm med smak av lime

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x