Citruscarpaccio och färskostkräm med smak av lime

Passa på när citrusfrukter är i säsong och gör denna fräscha dessert.Foto Lisa Björner

Tid: ca 20 minuter
Antal: 4 pers portioner

Ingredienser:

  • ca 1 kg blandande citrusfrukter t ex apelsiner, blodapelsiner, grapefrukt, pomelo, clementiner
  • Limekräm
  • 100 g cream cheese
  • ½ dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • rivet skal från ½ lime

Gör så:

  1. Skala citrusfrukterna med en vass kniv och skär bort även allt det vita beska. Ta bort kärnorna. Skär i skivor.
  2. Limekräm: Vispa cream cheese och florsocker. Vispa grädden i en annan skål. Blanda försiktigt grädden med krämen och rör i limeskal.
  3. Lägg upp citrusfrukten fint på ett fat. Garnera med färsk mynta. Servera med limekrämen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis och honungsdijonsås

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x