Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis och honungsdijonsås

En enklare variant av sötpotatispommes med cajunkyckling, cole slaw och honungsdijonsås.

Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 600 g kycklingfiléer
  • 2-3 sötpotatis
  • ca 2 – 3 dl rapsolja eller jordnötsolja
  • 2 dl polenta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökssalt
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk vitpeppar
  • 300 g vitkål eller spetskål
  • 100 g morötter
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • 1 msk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl majonnäs

Gör så:

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skär kycklingen i ca 2×4 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till polenta- & cajunkryddblandningen. Vänd kycklingen i polenta- & cajunkryddblandningen. Lägg åt sidan.
  3. Gör iordning cole slaw genom att strimla vitkålen och riv morötterna. Blanda med vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Blanda till honungdijonsås genom att röra ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och skär sötpotatis i stavar, ca 1 ½ cm tjocka. Lägg på en bakplåt, ringla över 1-2 msk olivolja och salta. Rör om och baka i ugnen i ca 12 minuter. Håll varma.
  6. Värm oljan i en stekpanna och stek/fritera kycklingbitarna runtom, i omgångar, tills de är genomstekta, krispiga och gyllenbruna.
  7. Servera kycklingen med sötpotatis, cole slaw, honungsdijonsås.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krispiga polentastavar med krämig citron- & parmesandipp.

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x