
En enklare variant av sötpotatispommes med cajunkyckling, cole slaw och honungsdijonsås.
Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- ca 600 g kycklingfiléer
- 2-3 sötpotatis
- ca 2 – 3 dl rapsolja eller jordnötsolja
- 2 dl polenta
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökssalt
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 2 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- ½ tsk vitpeppar
- 300 g vitkål eller spetskål
- 100 g morötter
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 dl majonnäs
- salt
- 1 msk honung
- 1 msk dijonsenap
- 1 dl majonnäs
Gör så:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skär kycklingen i ca 2×4 cm stora bitar. Blanda alla ingredienser till polenta- & cajunkryddblandningen. Vänd kycklingen i polenta- & cajunkryddblandningen. Lägg åt sidan.
- Gör iordning cole slaw genom att strimla vitkålen och riv morötterna. Blanda med vinäger och majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda till honungdijonsås genom att röra ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
- Skala och skär sötpotatis i stavar, ca 1 ½ cm tjocka. Lägg på en bakplåt, ringla över 1-2 msk olivolja och salta. Rör om och baka i ugnen i ca 12 minuter. Håll varma.
- Värm oljan i en stekpanna och stek/fritera kycklingbitarna runtom, i omgångar, tills de är genomstekta, krispiga och gyllenbruna.
- Servera kycklingen med sötpotatis, cole slaw, honungsdijonsås.


