Het fruktsallad med spetskål

Vi fullkomligen frossar i citrusfukter! Förutom att de är så saftiga just nu, är de fulla av nyttiga C-vitamin som bl a boostar immunförsvaret och skyddar oss från sjukdomar. Och det behövs verkligen just nu! Idag får ni receptet på en härlig och lite annorlunda fruktsallad. Spetskålen skapar en härlig crunch i salladen tillsammans med chilin i sambal oelek som ger den även lite sting.

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 blodgrapefrukt
  • 2 apelsiner
  • 1/2 färsk ananas
  • 200 g spetskål
  • 1/2 msk sambal oelek
  • 1 dl lime
  • 1/2 dl honung

Gör så:

  1. Skala ananasen och skär den på samma sätt. Strimla spetskålen.
  2. Rör ihop frukt och kål.
  3. Blanda sambal oelek, limesaft och honung och blanda ner i frukt- och kålblandningen. Täck över salladen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i några timmar så att frukten saftar sig och smakerna blandas
  4. Skala grapefrukten och apelsinerna med en vass kniv och skär bort även allt det vita. Skär frukterna i bitar eller tärningar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krämig jordärtskocks­soppa med Pernod

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x