Grillad hummer med Gruyère – & champagnesås

Hummer är alltid en favorit på nyårsafton. Här serverar vi den med en champagne- och gruyèresås.

Tid:
Antal: 2-4 personer portioner

Ingredienser:

  • 2 kokta hummer
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g Gruyère
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1/2 dl champagne eller mousserande vitt vin
  • salt och vitpeppar
  • persilja till garnering

Gör så:

  1. Klyv hummern på längden. Pensla lite olivolja på köttsidan.
  2. Fräs löken i smör tills den mjuknar utan att ta färg. Häll på vin och buljong och låt sjuda tills vätskan har reducerats till hälften. Sila bort löken, tillsätt 2 dl grädde och låt sjuda i ca 10 minuter. Tillsätt Gruyère och citronsaft och rör tills osten har smält. Smaka av med salt och peppar. Håll såsen varm.
  3. Grilla hummern på köttsidan i några minuter tills den får lite färg. Vispa resten av grädden. Vänd ner grädden i såsen och rör i champagne. Servera såsen direkt med hummern.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Hummer- och ricottafyllda pasta­knyten med brynt smör och krispig salvia

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x