Friterade kronärtskockshjärtan med misodip

De lite syrliga kronärtkockshjärtan passar perfekt att doppa i den salta misodippen. Extra goda blir de också genom att friteras lite krispiga.Foto: Lisa Björner

Tid:
Antal: ca 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 1 burk kronärtskockshjärtan á 390 g
  • ½ – 1 dl vetemjöl
  • ¼ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ½ majonnäs
  • ½ dl gräddfil
  • ca 2 tsk vit misopasta
  • Olja till fritering

Gör så:

  1. Rör ihop ingredienserna till misodippen.
  2. Halvera kronärtskockshjärtan på längden. Lägg på hushållspapper för att torka lite. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Doppa kronärtskockhjärtan i vetemjölet så att de täcks runtom. Skaka bort överflödigt mjöl. Det går även bra att blanda mjöl och kronärtskockhjärtan i en liten plastpåse och skaka om.
  3. Värm oljan i en kastrull till ca 170 grader. Fritera kronärtskockhjärtan, några åt gången, tills de börjar få färg och blir lite krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Servera direkt med misodipen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Helstekt oxfilé med svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x