Polkagristryffel

För oss har polkagrisar alltid varit förknippad med julen. Kanske för att polkagriskäppar är ett typiskt amerikanskt julgodis, som man även gärna hänger upp i julgranen. Därför så har vi ofta den i våra julbakverk och godis – som t ex denna polkagristryffel. Choklad och mint är nämligen en alldeles ypperliga smakkombination.

Antal: ca 24 stycken portioner

Ingredienser:

  • 225 g mörk choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • Några droppar pepparmintsarom
  • Kakao att rulla i
  • krossade polkagrisar

Gör så:

  1. Hacka chokladen riktigt fint och lägg i en bunke. Lägg ner smöret i små klickar.
  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Blanda sedan försiktigt till en slät kräm.
  3. Tillsätt pepparmintolja efter önskad smak.
  4. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen. När krämen är så pass fast att den går att forma, ta klickar av choklad och rulla till bollar. Ta kärna lite kakao i händerna så att inte chokladen kladdar.
  5. Rulla bollarna i krossade polkagrisar. Ställ kallt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ljuvliga saffransbullar med vanilj och mandelmassa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x