
Detta är en klassisk inläggningssill. Det är mycket socker i den – men det är det som gör den så god. Tänk på att den ska göras ett par dagar i förväg så smakerna hinner mogna.Foto Matilda Lindeblad
Antal: ca 0.5 liter portioner
Ingredienser:
- 1 förpackning inläggningssill à 420 g
- ½ röd lök, skalad och skivad
- ½ morot, skalad och skivad
- ¾ dl ättiksprit (12%)
- 2 ½ dl vatten
- 2 ½ dl strösocker
- 4 kryddpepparkorn
- 4 vitpepparkorn
- 1 lagerblad
- 1 knivsudd malen ingefära
- ½ tsk gula senapskorn
- ½ tsk bruna senapskorn
Gör så:
- Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar.
- Varva sillen med lök och morötter i en stor burk med lock.
- Koka upp ättiksprit, vatten, socker och kryddor. Låt lagen kallna och slå den sedan över sillen.
- Sätt lock på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.


