
Smaken av vilt och enbär är en klassisk och lyckad kombination. Här använder vi älgfärs – men det går även bra med annan viltfärs. Eftersom älgfärs är rätt magert tillsätter vi lite fläskfärs.Foto: Lisa Björner
Tid:
Antal: ca 40 köttbullar portioner
Ingredienser:
- 400 g älgfärs
- 200 g fläskfärs
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- ½ dl vispgrädde
- 1 liten gul lök, skalad och riven
- 1-2 msk smör
- 1 ägg
- 1 tsk enbär, stötta
- ca 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Stekning
- smör och olja
Gör så:
- Rör ihop ströbröd med mjölk och grädde. Låt svälla.
- Fräs lök i smör tills den blir mjuk. Låt svalna något.
- Blanda alla ingredienserna i en skål och arbeta ihop. Man kan med fördel steka upp lite av färsen för att eventuellt justera saltmängden. Forma färsen till köttbullar.
- Stek köttbullarna i smör och olja i en stekpanna tills gyllene och genomstekta.


