Äpple-,kanel- och calvadossill

Älskar inlagd sill och älskar det faktum att det finns oändligt med variationer på hur man kan smaksätta inlagd sill. Inför denna jul gör vi denna äppel-, kanel och calvadossill. Foto: Ulrika Ekblom

Tid:
Antal: ca 1 liter portioner

Ingredienser:

  • 2 burkar inläggningssill à 420 g
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • ½ – 1 dl calvados
  • ½ vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 1 äpple

Gör så:

  1. Häll upp ättiksprit, vatten, socker och äppeljuicekoncentrat i en kastrull.
  2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg ner vaniljstången och kanelstången. Låt koka upp. När all socker har lösts upp ta bort kastrullen från plattan och låt lagen kallna. Blanda i calvados.
  3. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar.
  4. Kärna ur äpplet och halvera den. Skär halvorna i skivor.
  5. Varva sillen med äppelbitarna i en ren burk (ca 1 liter) med lock. Slå lagen över sillen. Se till att få med vanilj och kanel också. Sätt lock på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pestobröd i form av en stjärna

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x