Saffrans­bullar med vanilj

Här anävänder vi receptet på våra goda lussekatter som grund för att baka – kanske ännu godare – saffransbullar med vanilj.

Antal: 35-40 bullar portioner

Ingredienser:

  • 1 sats deg till lussekatter
  • 1 ägg
  • Pärlsocker till garnering
  • Smält vitchoklad till garnering
  • 200 g rumsvarmt smör
  • ca 1 dl vaniljsocker

Gör så:

  1. Följ receptet på lussekatter fram tills första jäsningen av degen.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två delar. Kavla ut den ena i en rektangel, ca 1 cm tjock.
  3. Blanda smör och vaniljsocker. Bred ut hälften över degen.
  4. Vik ihop degen på längden och skär den i 2 cm breda strimlor. Snurra ihop 2 – 3 strimlor till en nystan och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Gör på samma vis med den andra deghalvan. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk. Värm under tiden ugnen till 225 grader (200 grader om har varmluftsugn).
  5. Vispa ägget lätt och pensla bullarna. Strö över pärlsocker. (Skippa pärlsockret om du vill sedan ringla vit choklad över bullarna)
  6. Grädda bullarna i 8-10 minuter. Håll koll så att de inte bränns
  7. Låt svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt. Ringla eventuellt smält vit choklad över bullarna

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Gräddkokt grönkål med hasselnötter pch rostade prosciutto­smulor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x