
Är du trött på pepparkakor och ädelost på glöggfesten? Då tycker vi du ska testa denna rulle på färskost och torkad frukt rullad i hackade nötter och sesamfrön – som vi sedan serverar med kavringschips.
Antal: 8-10 portioner portioner
Ingredienser:
- 500 g färskost
- 150 g torkad frukt, t ex tranbär, russin, aprikoser, finhackade
- 2 salladslök, finhackade
- 1/2 dl finhackad persilja
- ca 100 g blandande nötter
- 1 msk rostade sesamfrön (blanda gärna svarta och vita)
- ca 10 skivor kavring
Gör så:
- Blanda cream cheese, torkad frukt, salladslök och persilja. Forma till en avlång rulle och plasta in. Ställ in i kylskåpet i minst 3 timmar innan servering.
- Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut kavringen så de blir lite platta. Skär i trekanter och lägg på en bakplåt. Rosta kavringen mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills krispiga.
- Finhacka nötterna i en mixer eller matberedare. Blanda nötterna med sesamfrön. Ta ut ostrullen ur kylskåpet, ta bort plasten och rulla i nötterna så att ostrullen täcks runtom. Servera med kavringschipsen.


