
Orzo, även kallad risoni, ser ut som ris men är faktiskt pasta. Här gör vi en variant av ”allt i ett” och tillagar den tillsammans med kyckling, lök, citron och grönkål i stekpannan – i ugnen. Tänk på stekpannan måste ha ett handtag som hög värme. Om du inte har en sådan stekpanna kan du tjoffa ner allt på slutet i en ugnsform innan det ska in i ugnen.
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 3 dl Orzo
- 1 kg Kycklinglår
- 1/2 liten Citron
- 2 Gul lök
- 1 Vitlöksklyfta
- 1/2 dl Vitt vin
- 5 dl Hönsbuljong
- 2 dl Vispgrädde
- 1 msk Citronsaft
- ca 1 tsk Salt
- 1 nypa Svartpeppar
- 50 g Grönkål
- till stekning Olja
- till garnering Hackad persilja
Gör så:
- Stek kycklinglåren några minuter på var sida i olja, tills skinnet är gyllene och krispigt. Lägg åt sidan.
- Stek citronskivorna över hög värme på både sidor så att de får lite färg. Lägg åt sidan.
- Stek löken över medelhög värme i ca 20 minuter. Tillsätt vitlöken och stek i någon minut till. Tillsätt vin, buljong, grädde och citronsaft. Smaka av med salt med peppar. Tillsätt orzon och rör om. Ta bort den grova mittstjälken från grönkålen, riv sönder i mindre bitar och lägg ner i stekpannan.
- Värm ugnen till 200 grader. Fördela kycklingen i stekpannan och lägg på citronskivorna. Ställ in stekpannan i ugnen i 15 minuter eller tills innertemperatur på kycklingen är 82 grader intill benet. Garnera med persilja.


