Pumpasoppa med rostade söt-heta pumpakärnor

En ljuvlig krämig pumpasoppa toppad med söt-heta pumpakärnor för lite sting. Perfekt för höstlovet!

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 700 g pumpakött
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 2 morötter
  • 1 stjälk blekselleri
  • 2 msk smör
  • ca 11-12 liter grönsaksbuljong
  • efter smak Salt
  • efter smak peppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 msk lönnsirap
  • ½ msk rapsolja
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 nypa salt

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpaköttet i stora skivor. Lägg på en bakplåt, ringla över olivolja och rör om. Rosta i ugnen ca 20 minuter eller tills pumpan är mjuk. Tag ut plåten från ugnen men låt ugnen vara på – för att rosta pumpakärnorna.
  2. Rör ihop rapsolja, lönnsirap, cayennepeppar och salt i en skål. Tillsätt pumpakärnor och blanda väl. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Sprid ut pumpakärnorna på plåten och rosta i ugnen i ca 10 minuter eller tills de är gyllenbruna. Ha uppsikt så att de inte bränns. Låt svalna något.
  3. Under tiden pumpan är i ugnen, skala och hacka lök, morötter och selleri. Fräs grönsakerna i smör i en kastrull i några minuter. Tillsätt den rostade pumpan och grönsaksbuljong. Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter. Mixa soppan med en mixerstav eller i en matberedare tills den är slät. Smaka av med salt och peppar.
  4. Garnera soppan med en klick crème fraîche och pumpakärnor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Anka med balsamicosås och potatispuré med karamelliserad lök och äpple

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x