
Dessa chokladhavrekakor med kokos är precis så goda som de ser ut! Snart är det höstlov och dessa är perfekta att baka med barnen. Vi lovar – kakorna kommer garanterat gå hem hos alla vänner, familj och arbetskamraterna!
Tid: ca 40 minuter
Antal: ca 20 kakor portioner
Ingredienser:
- 200 g smör, rumstempererat
- 3 dl farinsocker
- 1 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk bikarbonat
- ½ tsk salt
- 6 dl havregryn
- 1 dl kokos
- 100 g hackad mörk choklad
- smält vit, mörk och ljus choklad till garnering
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa smör och farinsocker poröst. Tillsätt ägget. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bikarbonat och salt. Rör ner i smeten. Tillsätt havregryn, kokos och choklad. Forma degen till bollar och lägg på en bakplåt, smord eller täckt med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna i ca 12 minuter. Låt svalna på ett galler. Ringla över smält choklad.


