
Här har vi hittat ett roligt sätt att äta blomkål – kryddigt panerad tillsammans med två goda dippsåser – srirachamajo och honungsdijon. Här äter vi dem som snacks – men de passar även utmärkt som tillbehör eller varför inte som en egen rätt tillsammans med en fräsch sallad. Dessa är ugnsbakade så de kan t om anses vara nyttiga.
Antal: Snacks för 4 personer portioner
Ingredienser:
- 1 blomkål
- 2 dl ströbröd
- 25 g riven ost
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk timjan
- 1 nypa cayennepeppar
- 1 ägg
- 2 msk mjölk
- olja
- 2 dl majonnäs
- 2 – 3 msk srirachasås
- en skvätt limesaft
- 3 msk honung
- 2-3 msk dijonsenap
Gör så:
- Bryt sönder blomkålen i buketter. Koka i lättsaltad vatten i 2 – 3 minuter – tills att de börjar bli lite mjuka. Häll bort vattnet och låt ånga av i ca 20 minuter
- Värm ugnen till 200 grader
- Blanda ingredienserna till paneringen. Häll ut lite olja i en långpanna. Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa blomkålsbuketterna i lite ägg och doppa sedan i paneringen så att de täcks helt och hållet. Lägg ut på plåten och baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills blomkålen är gyllenbrun. Rör om försiktigt efter ca 20 minuter
- Gör såserna under tiden blomkålen är i ugnen
- Servera direkt


