Ugnsbakade parmesan- och cajunblomkåls­buketter

Här har vi hittat ett roligt sätt att äta blomkål – kryddigt panerad tillsammans med två goda dippsåser – srirachamajo och honungsdijon. Här äter vi dem som snacks – men de passar även utmärkt som tillbehör eller varför inte som en egen rätt tillsammans med en fräsch sallad. Dessa är ugnsbakade så de kan t om anses vara nyttiga.

Antal: Snacks för 4 personer portioner

Ingredienser:

  • 1 blomkål
  • 2 dl ströbröd
  • 25 g riven ost
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 1 nypa cayennepeppar
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • olja
  • 2 dl majonnäs
  • 2 – 3 msk srirachasås
  • en skvätt limesaft
  • 3 msk honung
  • 2-3 msk dijonsenap

Gör så:

  1. Bryt sönder blomkålen i buketter. Koka i lättsaltad vatten i 2 – 3 minuter – tills att de börjar bli lite mjuka. Häll bort vattnet och låt ånga av i ca 20 minuter
  2. Värm ugnen till 200 grader
  3. Blanda ingredienserna till paneringen. Häll ut lite olja i en långpanna. Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa blomkålsbuketterna i lite ägg och doppa sedan i paneringen så att de täcks helt och hållet. Lägg ut på plåten och baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills blomkålen är gyllenbrun. Rör om försiktigt efter ca 20 minuter
  4. Gör såserna under tiden blomkålen är i ugnen
  5. Servera direkt

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Amerikanska pannkakor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x