Krämig örtpolenta med svampragú

En krämig och smakrik polenta rätt med svampragú. Perfekt för hösten!

Antal: 4 portioner portioner

Ingredienser:

  • 500 g valfri svamp
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 litet äpple
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl färskost
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Salt och svartpeppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl hönsbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ½ dl polentagryn
  • ca 1 dl finhackad färsk timjan och bladpersilja
  • 50 g parmesanost
  • Salt och peppar
  • Lingon till garnering

Gör så:

  1. Rengör och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala, kärna ur och tärna äpplet.
  2. Stek svampen i en torr stekpanna i några minuter så att den vätskar av sig. Rör om då och då. När all vätska har avdunstats, tillsätt smör och lök. Fräs i ca 10 minuter utan att löken tar färg. Tillsätt vinet och äpplet, och låt koka ihop i någon minut. Rör i vispgrädde, färskost och soja. Värm och smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och finhacka schalottenlök till örtpolentan. Fräs i olivolja i några minuter i en kastrull. Tillsätt hönsbuljong och vispgrädde. Koka upp och rör ner polentan. Låt sjuda i ca 15 minuter tills den tjocknar. Rör om då och då. Rör i örterna och parmesan och smaka av med salt och peppar. Servera den krämiga polentan med svampragún. Garnera med färsk timjan och lingon.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lingon- och äppelchutney med apelsin

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x