Burrata med ugnsrostade tomater och basilikaolja

Burrata är en lite lyxigare och krämigare variant av mozzarella. Egentligen serveras den i all sin enkelhet men lite olivolja och crostinis. Här har vi dock valt att servera den med ugnsrostade tomater som blir riktigt söta och goda pga den långa tiden i ugnen samt basilikaolja.Foto: Helen Pe

Tid:
Antal: ca 6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 2 burrata
  • 650 g cocktailtomater
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 8 vitlöksklyftor (med skal)
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 kruka basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ca 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skölj tomaterna och lägg i en ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna.Blanda med olivolja, salt och chiliflakes.
  3. Ugnsrosta tomaterna i mitten av ugnen i ca 2 ½ timmar.
  4. Basilikaolja: Kör basilika och olja slät med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pilla bort skalen på de ugnsbakade vitlöksklyftorna.
  6. Lägg upp burrata, tomaterna och vitlöken på en serveringsfat. Strö över lite flingsalt och svartpeppar. Ringla över en del av basilikaoljan och servera resten vid sidan av.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Caesarsallad med kyckling & grönkål

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x