Plommonpaj med knäckig kolatäcke och flingsalt

En läcker plommonpaj med knäckigt kolatäcke och en hint av flingsalt. Servera med vaniljsås, grädde eller glass.

Antal: 8-10 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 500 g plommon
  • 1/2 – 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl vispgrädde
  • flingsalt

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en pajform.
  2. Kärna ur plommonen och skär i klyftor. Blanda plommonen med socker och vaniljsocker. Fördela plommonblandningen i pajformen.
  3. Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver i en skål.
  4. Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap och vispgrädde i smöret. Värm och rör om tills sockret har lösts upp. Blanda den smälta smörblandningen med de torra ingredienserna.
  5. Smula blandningen över plommonen i pajformen. Strö över lite flingsalt.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter eller tills täcket är gyllenbrunt.
  7. Servera med t ex vaniljsås, grädde eller glass.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kycklingspett med salsa verde

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x