Björnbärskaka med pekannöts­strössel

En smarrig kaka med björnbär och pekannötsströssel.

Antal: 15 bitar portioner

Ingredienser:

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 250 g björnbär
  • 50 g smält smör
  • 6 digestivekex, smulade
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl grovhackade pekannötter

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en avlång bakform.
  2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget och gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  3. Rör ihop ingredienserna till strösslet.
  4. Häll hälften av smeten i formen. Strö över björnbären och hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter eller tills en provsticka är torr. Täck med folie mot slutet om den börjar få för mycket färg. Låt kakan svalna i formen.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Honungskokta majskolvar med chili

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x