Honungskokta majskolvar med chili

Ljuvligt gott blir det när majskolvarna får ta sig ett bad i mjölk, smör och honung. Använd gärna färska majskolvar – desto färskare desto godare!Foto Helen PeReceptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv.

Tid:
Antal: 4 – 6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 4 majskolvar
  • 1 liter vatten
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 dl honung
  • 100 g smör
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt

Gör så:

  1. Ta bort blasten från majskolvarna ifall de är färska. Halvera majskolvarna om så önskas.
  2. Fyll en stor kastrull med vatten, mjölk, vispgrädde, honung, smör, chiliflakes och salt. Koka upp, lägg ner majskolvarna och låt sjuda i ca 8 minuter. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chèvrekräm toppad med ugnsrostade betor och pinjenötter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x