
En läcker och färgglad rätt med chèvrekräm, ugnsrostade betor och pinjenötter. Perfekt för att använda färska betor från köksträdgården.
Antal: ca 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 200 g chèvre
- 200 g färskost
- 1 dl gräddfil
- 3/4 tsk salt
- 1 dl, rostade pinjenötter
- ca 3 msk crema di balsamico
- 800 g (röda, gula, polka) betor
- 1 – 2 msk olivolja
- 3/4 tsk salt
- hackad persilja till garnering
Gör så:
- Blanda chèvre, färskost, gräddfil och 1/4 tsk salt till en slät kräm.
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär betorna i klyftor. Små betor kan halveras. Lägg i en långpanna, ringla över olivolja och 1/2 tsk salt. Rör om. Rosta i ugnen i 30 – 40 minuter eller tills de är mjuka.
- Bred ut chevrekrämen på ett stort fat. Lägg på betorna och strö över pinjenötterna. Ringla över balsamicosirap och garnera med hackad persilja.


