
Vi ser härliga bilder på Instagram där många har letat sig ut i skogen och hittar mängder med fina svampsorter. Då vill jag gärna passa på att tipsa er om denna supergoda svamplasagne med spenat, hasselnötter och Västerbottensost – en riktigt härlig höstig maträtt som passar vardag som helg
Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
- 600 g valfri svamp
- 2 schalottenlök
- 25 g smör
- 200 g färsk spenat
- 2 mozzarella
- 500 g ricotta
- 200 g riven västerbottensost
- 1 dl rostade och hackade hasselnötter
- 1 pkt färska lasagneplattor à 150 g
- salt och svartpeppar
Gör så:
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform.
- Skär större svamp i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek svampen i en torr stekpanna i några minuter så att den vätskar av sig. Rör om då och då. När all vätska har avdunstats, tillsätt smör och schalottenlöken. Fräs i ca 10 minuter. Rör ner spenaten och stek tills den har mjuknat något.
- Riv sönder mozzarellan i mindre bitar och blanda med ricotta och västerbottensost. Smaka av med salt och peppar.
- Varva lasagneplattor, svamp- och spenatblandningen, hasselnötter samt ostblandningen i formen. Avsluta med osten på toppen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Servera direkt.


