Svamp­lasagne med spenat, hasselnötter och västerbottens­ost

Vi ser härliga bilder på Instagram där många har letat sig ut i skogen och hittar mängder med fina svampsorter. Då vill jag gärna passa på att tipsa er om denna supergoda svamplasagne med spenat, hasselnötter och Västerbottensost – en riktigt härlig höstig maträtt som passar vardag som helg

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 600 g valfri svamp
  • 2 schalottenlök
  • 25 g smör
  • 200 g färsk spenat
  • 2 mozzarella
  • 500 g ricotta
  • 200 g riven västerbottensost
  • 1 dl rostade och hackade hasselnötter
  • 1 pkt färska lasagneplattor à 150 g
  • salt och svartpeppar

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform.
  2. Skär större svamp i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek svampen i en torr stekpanna i några minuter så att den vätskar av sig. Rör om då och då. När all vätska har avdunstats, tillsätt smör och schalottenlöken. Fräs i ca 10 minuter. Rör ner spenaten och stek tills den har mjuknat något.
  3. Riv sönder mozzarellan i mindre bitar och blanda med ricotta och västerbottensost. Smaka av med salt och peppar.
  4. Varva lasagneplattor, svamp- och spenatblandningen, hasselnötter samt ostblandningen i formen. Avsluta med osten på toppen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Ljummen sallad med mangold, blandade bönor och morotsblast­pesto

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x