Ljummen sallad med mangold, blandade bönor och morotsblast­pesto

En god sallad med mangold, blandade bönor och morotsblastpesto.Foto Helen PeReceptet har vi tidigare skrivit för tidningen Lantliv.

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • ca 200 g mangold, blandade färger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 msk olivolja
  • ca 150 g haricots verts
  • ca 150 g gula vaxbönor
  • ca 100 g sockerärtor
  • 50 g smör
  • Salt och peppar
  • 3 dl grovhackade morotsblast
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • ½ dl färsk basilika
  • 1 msk färskpressad citron
  • 1 ½ dl neutral olja
  • 1 dl riven västerbottensost eller vällagrad prästost
  • ½ dl rostade solroskärnor
  • Salt och nymalen svartpeppar

Gör så:

  1. Skölj och dela mangold på längden – och eventuellt på bredden om de är långa. Skala och finhacka vitlöken. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs mangold och vitlök i några minuter tills mangolden är mjuk. Salta och peppra.
  2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Lägg i haricots verts och vaxbönor. Blanchera i några minuter; de ska fortfarande vara lite krispiga.
  3. Plocka ur bönorna med en hålslev. Blanchera sedan sockerärtorna i en minut. Sila bort vattnet. Blanda haricots verts, vaxbönor sockerärtor och mangold tillsammans med det smälta smöret. Smaka av med salt och peppar. Servera varma tillsammans med morotsblastpesto.
  4. Innan du börjar: Använd endast de finaste delarna av blasten och skölj ordentligt så att du får bort all jord.
  5. Lägg alla ingredienser förutom olja, salt och peppar i en matberedare. Mixa till en röra. Fortsätt mixa medan du tillsätter olja i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Havrekakor med morötter och valnötter

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x