
Zuchinnin bidrar med en saftighet till denna brownie som gör den helt oemotståndligt god.
Tid:
Antal: ca 12 bitar portioner
Ingredienser:
- 2 ägg
- 2 dl solrosolja eller rapsolja
- 3 dl strösocker
- 5 dl riven grön zucchini (1- 2 zucchini)
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bikarbonat
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 100 g mörk choklad, grovhackad
- 100 g smör, rumsvarmt
Gör så:
- 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en bakform (ca 20 cm x 30 cm).
- 2. Vispa ägg, olja och socker ljust. Rör i zucchinin.
- 3. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop med smeten och häll ner i formen.
- 4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna något i formen.
- 5. Fudgekräm: Blanda grädde, strösocker och sirap i en kastrull och värm upp. Lägg ner chokladen och rör om tills den har smält. Låt såsen sjuda i ca 15 minuter tills såsen tjocknar.
- 6. Ta av från värmen och lägg ner smöret i klickar. Rör om tills den är slät och glansig.
- 7. Låt svalna. Ställ in i kylskåpet och låt stå tills den får en bredbar konsistens. Rör om då och då.
- 8. Bred ut över kakan. Ställ kallt. Kakan blir lättare att skära om fudgen får stelna ytterligare lite.
- Tips! Strö lite flingsalt över fudgekrämen för en spännande kontrast mot det söta.


