
En modern variation av den klassiska mazarinen – där vi tillsätter hallon och lite turkisk peppar.
Antal: ca 15 stycken portioner
Ingredienser:
- 100 g smör
- ½ dl strösocker
- ½ ägg
- 3 dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
- 150 g mandelmassa
- 50 g smör
- 2 ägg
- 4 msk vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
- ½ dl mosade hallon
- 1 dl hallon
- ca ½ dl krossade turkisk peppar
- ca 2 dl florsocker
- 2-3 msk vatten
- ca 15 hallon
- krossade turkisk peppar
Gör så:
- Arbeta samman ingredienserna till mördegen med maskin eller för hand. Överarbeta inte degen! Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen i minst ca 1 timme.
- Smörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar.
- Värm ugnen till 200 grader.
- Gör fyllningen genom att riva ner mandelmassan ner i en skål. Rör ner smöret. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning. Tillsätt de mosade hallonen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
- Kavla ut degen och klä formarna. Lägg ett hallon i botten på varje form tillsammans med ca ½ tsk krossade turkisk peppar. Fördela fyllningen i formarna.
- Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen i 13-15 minuter. Låt kallna på ett galler.
- Blanda glasyren – tänk på att den ska vara ganska tjock. Bred ut glasyr över varje mazarin.
- Garnera med ett hallon och lite krossad turkisk peppar.


