
Söt, salt och syrligt – en perfekt smakkombination. Dagens sallad med den salta halloumin, saftiga söta persikor och syrliga balsamicon är ljuvlig god i sin enkelhet men passar också perfekt att servera till grillat. Ett annat tips är att fästa en bit persika, en bit halloumi och en myntablad på en tandpetare och ringla över lite balsamicovinaigrette – och servera som ett härligt somrigt tilltugg innan middagen.
Antal: 4-6 portioner portioner
Ingredienser:
- 2 stycken á 125 g halloumi
- 2-3 persikor
- färsk mynta
- 5 msk olivolja
- 3 msk balsamvinäger
- ev lite honung
- salt
- nymalen svartpeppar
Gör så:
- Skär halloumin i skivor, ca 1 cm breda. Pensla på lite olivolja.
- Skär persikan i klyftor.
- Vispa ihop ingredienserna till balsamicovinaigretten.
- Grilla halloumin eller stek i en grill- eller stekpanna.
- Skär halloumin i mindre bitar.
- Varva halloumi och persika på ett fat.
- Strö över färsk myntablad.


