
I USA är detta en populär rätt. Servera gärna som en förrätt eller enklare lunch. Här hittar ni en annan variant där vi serverar sallaten endast med en ranch dressing.
Tid:
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 1 huvud isbergssallat
- kryddgrönt till garnering
- 140 g bacon
- ca 12 cocktailtomater
- 4 msk hackad rödlök
- kryddgrönt till garnering
-
Dressing
- 2 dl majonnäs
- 2 dl gräddfil
- 70 g ädelost + extra smulad ost till garnering
- 1 tsk strösocker
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- salt och svartpeppar
- ev lite mjölk
Gör så:
- Mixa alla ingredienser till dressingen. Spä eventuellt med lite mjölk för en rinnigare dressing. Smaka av med salt och peppar.
- Stek bacon krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Smula i mindre bitar.
- Skär tomaterna i klyftor.
- Skär 4 klyftor av isbergssallaten.
- Lägg upp klyftorna på en tallrik och ringla över dressingen. Toppa med bacon, tomater, ost och rödlök. Garnera med kryddgrönt.


