Sommar­dessert med mördeg, grädde och bär

En enkel och god sommardessert med mördeg, grädde och blandade bär.

Antal: 4-6 portioner portioner

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 400 g blandade bär
  • rivet citron- och limeskal
  • citronmeliss eller mynta till garnering
  • ev tusensköna till garnering

Gör så:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller för hand. Tryck eller kavla ut degen, knappt 1 cm tjockt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10 – 15 minuter eller tills mördegen är gyllenbrun.
  3. Låt kallna på ett galler. Bryt sönder i bitar.
  4. Vispa grädden. Tillsätt lite socker om du vill ha den söt.
  5. Varva grädde, mördegsbitar och bär. Strö över rivet citron- och limeskal och garnera med citronmeliss, mynta och ev tusenstjärnor eller andra ätbara blommor.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Portobelloburgare med kimchi och stekt ägg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x