Portobelloburgare med kimchi och stekt ägg

En spännande variant på vegoburgare som toppas med smakrik och lite het kimchi och stekt ägg. Recept på hembakade hamburgerbröd hittar du HÄR!Recept har vi ursprungligen skrivit för tidningen Allt om mat. Foto Lisa Björner

Tid:
Antal: 4 burgare portioner

Ingredienser:

  • 4 portabellosvampar
  • 1 msk rapsolja
  • 4 ägg
  • ½ dl majonnäs
  • 4 salladsblad
  • 4 hamburgerbröd
  • ca 3 dl kimchi
  • ca 1 msk olja till stekning
  • ca 1 krm salt
  • en nypa svartpeppar

Gör så:

  1. Ansa svampen och pensla med olja. Salta och peppra.
  2. Grilla svampen på bägge sidor, i ca 10 minuter.
  3. Stek äggen i lite olja under tiden. Salta.
  4. Lägg lite majonnäs och sallad på hamburgerbröden. Lägg sedan på svamp, kimchi och ägg. Servera direkt.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Karamelliserade majs­kolvar med jalapeño och lime

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x