
En matig sallad med varmrökt lax, matvete, fänkål, melon och wasabikräm.
Tid: ca 20 minuter
Antal: 4 portioner portioner
Ingredienser:
- 4 portioner kokt, kall matvete
- 400 g, utan skal melon
- 1 fänkål
- 300-400 g varmrökt lax
- 5, skivade rädisor
- en näve rucola
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 2-3 tsk wasabi
Gör så:
- Kärna ur, skala och skär melonen i bitar. Hyvla/strimla fänkålen tunt. Pilla sönder fisken i mindre bitar. Blanda matvete med fänkål, melon och rädisor. Blanda sedan försiktigt ner fisken.
- Lägg upp allt på en bädd av rucola på ett serveringsfat.
- Blanda majonnäs, crème fraiche och wasabi. Servera salladen med dressingen bredvid.


